Kultura ludowa: zachowanie tradycji w erze cyfrowej.

Teatry świata: od tradycyjnego kabuki do nowoczesnych eksperymentów scenicznych.

Antocyjany są po największej części obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w czasie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania odcienia winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest koloru czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony czy też różowy, zależy w pełni, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.
1. Przejrzyj

2. Otwórz link

3. Kliknij tutaj

4. Przejrzyj
Fotografia jako dokument: jak obiektyw uchwyca historię.

Categories: Moda tutuu.online

Comments are closed.

Jakie zlecenia mają

Jak można sprawdzić czy małżonek jest wierny We wszystkich związkach pojawić ...

Program do rezerwowa

Jakie zalety mają systemy rezerwacyjne Przy prowadzeniu obiektu z noclegami pomyśleć ...

Zmieniający się Kr

Płatności Przyszłości: Trendy w Transakcjach Bezgotówkowych i Cyfrowych Portfelach By w ...

Rytuały i Nawyki We

Rozpoczęcie Roku Szkolnego: Wrzesień jako Nowy Początek Kaucja w wypadku wypożyczalni ...

Najważniejsi polscy

Jak Polska reaguje na światowe kryzysy w modzie - od ...