Kultura ludowa: zachowanie tradycji w erze cyfrowej.

Teatry świata: od tradycyjnego kabuki do nowoczesnych eksperymentów scenicznych.

Antocyjany są po największej części obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w czasie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania odcienia winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest koloru czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony czy też różowy, zależy w pełni, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.
1. Przejrzyj

2. Otwórz link

3. Kliknij tutaj

4. Przejrzyj
Fotografia jako dokument: jak obiektyw uchwyca historię.

Comments are closed.

Udana impreza firmow

W jaki sposób zorganizować udaną imprezę? Może nieczęsto człowiek organizuje imprezy ...

Centralne ogrzewanie

Niektórzy ludzie wykazują spore upodobanie do mebli modnych, przypominających używane ...

Nieruchomości

Zamieszkiwanie na swoim, posiada niezmiernie wiele zalet. Własne zamieszkiwanie jest ...

Szkło do kuchni

Wyróżnić możemy niesłychanie dużo zawodów, które w tych erach są ...

Dlaczego warto stoso

Naturalne suplementy i kosmetyki - czemu warto ich używać Ostatnie lata ...